El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

martes, 24 de noviembre de 2009

Diada dels Minyons de Terrassa

Doncs, encara que no vaig poder ser-hi, resumiré la diada d'aquest diumenge a Terrassa. És una diada en la qual els Minyons anunciaven 4 castells de gamma extra, incloent-hi el 3de10 amb folre i manilles!


Els Minyons, van intentar en primera ronda i obrint plaça, el 3de10fm. El castell va pujar fins l'acotxador i quan a l'enxaneta li quedaven per fer les tres passes, el castell es va enfonsar... El que més extranya és que fos pel tronc... En ronda de repetició van intentar el 2de9 amb folre i manilles, que també els hi va caure abans de poder-lo carregar. En segona ronda, van descarregar un 3de9 amb folre amb un tremolor no habitual, degut a la caiguda del 3d10fm, segurament. En la següent un 4de9 amb folre, també descarregat. I, com havien deixat la 1a ronda en blanc, va voler recuperar un castell i van fer un 5de8. En ronda de pilars, ni pilar de 8 ni històries, un vano de 5 i cap a casa.



Pels castellers de Sants, però, el resultat va ser molt diferent. Van començar amb aquest 5de8 que han estrenat enguany i que els hi surt força bé! En segona ronda, l'objectiu de la diada, el 3de9 amb folre, que la setmana anterior no van poder estrenar. El van descarregar, el primer de l'any. En tercera ronda van descarregar el 2de8 amb folre i, d'aquesta manera, assolien la millor actuació de la història de la seva colla. Dos pilarets de 5 i cap a Barcelona a celebrar-ho. Moltes Felicitats!!




I per la part dels Castellers de Barcelona, van fer la seva millor actuació de la temporada. En primera ronda van descarregar el 4de8 amb l'agulla, encara que, en aquesta ocasió, va tremolar un pèl més que les altres potser... En segona ronda, van descarregar el seu segon 3de8 de la temporada, que van haver de treballar bastant. I, en tercera ronda, van carregar el 2de8 amb folre, que enguany sols han pogut carregar. I, en ronda de pilars, el més gran va ser el seu. Van portar a plaça el pilar de 7 amb folre, amb l'intenció de descarregar-lo, però sols el van poder carregar.



Fotos: Lluís Forcadell (i3d10fm minyons, 3d9f Sants, 4d8a BCN)



Així doncs, els malves tanquen temporada amb sols dos castells de gamma extra, cosa no habitual. Com tampoc és habitual que la millor actuació de la temporada hagi estat de la Vella de Valls (per santa Úrsula), que feia anys que no ho aconseguia. També varies colles han registrat uns augments a tenir en compte, com pot ser la mateixa Jove o els Castellers de Sants, pel que fa a les colles de 9. I s'ha de dir també que cap colla ha realitzat una actuació íntegra de castells de gamma extra... El concurs de l'any que ve pot ser BRUTAL!!!

sábado, 7 de noviembre de 2009

Tots Sants


Una altra diada a la plaça de la Vila de Vilafranca. S'arriba aviat i s'intenta trobar un balcó. Però per molt que provem aquí no podem... ni a un lloc ni a un altre... I es que està clar que Vilafranca no és Valls, aquí tenen una altra manera de ser. Potser són més tancats i no pas tan acollidors com poden ser a Valls...


Obren plaça els Capgrossos amb un 3de9 amb folre que es nota que ja tenen més que assajat. Segueixen, doncs, en segona ronda, amb el que havien dit i descarreguen, encara que amb alguna complicació als pisos de més amunt (concretament al pis de sisens), el 4 de 9 amb folre, que encara no havien ni carregat ni descarregat enguany. En tercera ronda, afronten el 4de8 amb l'agulla un castell que, com el 3de9 amb folre, ja havien fet i ja tenen assajat sobradament. Per acabar, en ronda de pilars, intenten el pilar de 6, que sols van poder carregar. La millor actuació de la temporada dels blaus.



Després, seguien els amfitrions. La seva intenció era obrir plaça amb el 3de10 amb folre i manilles, però, per segona vegada enguany, el castell ha caigut abans de carregar-se. Aquesta vegada, però, amb els dosos colocats. Tal i com va passar per Sant Fèlix, els verds van continuar amb el 2de9 amb folre i manilles, ràpid i ben fet, ja hi estan acostumats. Després deien que si descarregaven el 4de9 amb folre i agulla, tornarien a intentar el castell de 10. Doncs haurà d'esperar fins com a mínim l'any que ve, ja que el 4d9fa sols va quedar en carregat. En la ronda de repetició van alçar un magnífic 3de9 amb folre. En ronda de pilars, volien descarregar d'una vegada el pilar de 8 amb folre i manilles. El van intentar, però pujava ja prou malament. El van carregar i va caure. Pels pèls. Aquest any no han descarregat el pilar de 8. Sí que ho ha fet la Vella i també els Minyons.



Els Castellers de Lleida venien a Terrassa a fer la seva millor actuació. Però no va poder ser així. Els bordeus sols van poder carregar el 4de8 en primera ronda, i això els hi va marcar la jornada sencera. Tot i això van anar a pel 2de8 amb folre en segona ronda, però els més petits el van fer baixar... En tercera ronda, intent del mateix castell, que just quan quedaven uns segons per a carregar-lo, la canalla el torna a baixar, aquesta vegada, caient en la desmuntada. En ronda de repetició van fer un senzill 5de7, al que ja hi estan molt acostumats. Van acabar amb un vano de 5 en acabar, per tant, el pilar de 7 amb folre haurà d'esperar.



La diada sí que va ser profitosa pels Al·lots de Llevant. Van obrir plaça amb un 5de7, castell que ja tenen prou bé. Van seguir amb el seu màxim repte, el carro gros. Venien a terres catalanes a fer el 4de8. I sí, el van carregar. Va pujar molt lent, però la convicció de la colla en aquest castell va fer que el carreguessin i els va convertir en la primera colla de fora de Catalunya que fa un castell de 8, i això és moltíssim. En tercera ronda, van descarregar el 2de7 i van assolir la millor actuació de la seva història. Moltes felicitats!! En ronda de pilars un únic pilar de 5. Fantàstica diada pels verd-foscos.

Fotos: Albert Blay (Per ordre: caiguda del 3d10fm CdV, 4d9f CdM, 4d9fa CdV, 4d8c CdLl, 4d8c AdLl)

La Boella

És cert que es podria donar per acabada la temporada de la Jove el dia de l'Esperidió, però una sortida és una sortida. La Boella va ser, doncs, la última sortida de la Colla.
El dijous 29 d'Octubre, pels volts de les 21.00h vam actuar al restaurant La Boella. Una actuació senzilla, feta amb la gent que hi era. Pilar caminant d'entrada a "plaça". Un 2 de 6, un 3 de 6 net i un 4 de 6 net. Dos pilars de 4 per acabar i cap a casa.
Jo la deifinira com una sortida per a conèixer una mica millor a la gent (la poca que hi va).

Fins l'any que bé, doncs, temporada castellera lila!!

Diada de Festa Major (Jove)