El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

miércoles, 16 de junio de 2010

De Festa!


La Jove, aquesta última setmana, vam anar a Port Aventura el dijous! Però no va ser a pujar a les atraccions... va ser a fer-hi castells... i no qualsevol castell! Vam portar-hi el 3de8, entre setmana i a Port Aventura, davant del Huracan Condor! Ja podem dir que hem fet un castell de 8 a Mèxic!! El 3de8 va anar acompanyat del 4de7a i el 5de7 i, per acabar, dos pilars de 4. Tot i ser una diada entre setmana, vam ser força camises!

El diumenge després de l'actuació a Port Aventura la colla celebràvem la Festa de la Canalla! Jo vaig ser-hi com a monitor, a la part d'inflables, i puc dir que tots els que erem allí ens ho vam passar molt bé, tant la canalla, com els assistents o com els monitors!! Al migdia, vam fer una petita actuació amb el 3de7, el 4de7 i el 5de6 net, incluint dos pilars de 4. La festa seguia per la tarda, però uns quants vam anar a veure l'últim partit a casa del Nàstic, en el que es jugava el descens. Les quatre colles de Tarragona vam fer un pilar de 4 al camp abans de començar el partit. El camp estava ple, erem més de 14.000!!! I el Nàstic no va defraudar, va imposar-se a l'Elx per 3-1 i ens vam salvar matemàticament!

Tot i aquesta bonica setmana, els assajos no són el mateix... Des de l'assaig especial sembla que no hi hagi ganes per a assajar i per a progressar i, com va dir la Jordina en el seu blog, no ens estranyem si no fem els castells que ens pensàvem que faríem a la Diada que fós, ens ho estem buscant! Ja sols queden dos assajos generals (un divendres i un dimarts) abans de St. Joan. Va colla, va!!


Foto: M. Neus Baena (3de8 a Port Aventura).

jueves, 10 de junio de 2010

La Selva del Camp


Doncs sí, aquest cap de setmana també vaig anar a la Selva, a veure els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls, en una actuació que prometia!! Però, primer de tot, donar gràcies a l'Anna Rey, dels XdR, perquè sinó no hi hagués anat, que no me n'hagués enterat!!

Doncs van començar els verds amb el 4de8a, ben descarregat, tot sigui dit. Després, els rosats van descarregar un 2de8f prou maco. L'actuació prometia! Una primera ronda per la qual valia la pena haver anat a la Selva. La segona ronda va ser la que va marcar la diada, Vilafranca va descarregar el segon 3de9f del dia, l'altre l'havies descarregat a Cornellà, el matí del mateix dia. La Vella, en canvi, va baixar nivell; va descarregar el 4de8. En última ronda, els de Vilafranca van descarregar el 2de8f i la Vella el 3de8. I, en ronda de pilars, els verds van descarregar el pilar de 6 i la Vella 3 pilars de 5.

Molt bona diada, tot sigui dit! Una diada que va servir per a parlar amb els amics castellers d'arreu de Catalunya i, també, per a conèixer-ne de nous!!


Foto: Albert Blay (4d8a CdV)

Diada del Pati


Diumenge passat vam fer cap al Pati de Valls, en motiu de la Diada del Pati, que celebra cada any la Joves de Valls, enguany amb la companyia de la Jove de Sitges. Així doncs, colles joves a plaça!

Vam obrir plaça naltros, amb el nostre tercer 3de8 de la temporada. Vam seguir amb el 4de8, el segon de la temporada. I vam acabar amb el 2de7, també el segon de la temporada. Així que vam fer una actuació idèntica a l'actuació que vam fer per la nostra Diada del Local, la setmana anterior. I per acabar, vano de cinc, amb el Pau Tell (vellacu jaja) parant de baix en un pilar de 4! Felicitats per l'estrena a plaça!

La Joves de Valls, en canvi, van fer una actuació diferent a la de la setmana anterior a la Diada del Local, però sí que van fer la mateixa actuació que nosaltres, per tant, també una clàssica pels vermells, que l'any passat van estrenar el 5de8 en aquesta diada i que enguany no estan gaire bé degut a baixes importants. Esperem que es recuperin aviat. Van acabar l'actuació amb un pilar de 5 i tres pilars de 4.

Per acabar, la Jove de Sitges van descarregar-hi el 3de7, el 4de7 i el 2de6. Una colla que l'any passat va fer el seu primer castell de vuit!! Esperem que ho puguin repetir enguany! Van acabar l'actuació amb un pilar de 5.

Tot i això, anem fent. Aquesta setmana anem a fer castells a Port Aventura i celebrem la Festa de la Canalla "El Futur és Jove" a la Rambla, aquest diumenge!!



Foto: M. Neus Baena (2de7)

sábado, 5 de junio de 2010

La setmana de la Jove




Alguns pensaran: i per què la setmana de la Jove? Doncs els hi responc. La setmana de la Jove, sí, perquè vam estrenar dos castells (el 4de8 i el 2de7), perquè ho vam fer a uns metres del nostre local i, també, perquè en aquell mateix local vam fer-hi un assaig, el divendres dia 28, espectacular!

Comencem per la diada. Va ser un dia d'una calor horrible. A la plaça de la Font van actuar-hi, a part de la Jove, dues altres colles: la Joves de Valls i els Nois de la Torre. La Jove, per la nostra part, vam fer la clàssica de 8. El 3de8, que ja l'havíem fet la setmana anterior al districte barceloní de Nou Barris; el 4de8, que va estar molt bé i que se li veu més futur que no pas al de l'any passat; i el 2de7, que malgrat haver-ne descarregat dos de sencers als assajos, encara no havíem tirat a plaça. Vam acabar l'actuació amb un vano de 5 i, després, 4 pilars de 4.

La Joves, que portava un inici de temporada bastant mediocre a causa de baixes, etc., va descarregar el 4de8, acompanyat del primer 3de8 de la seva temporada i, en última ronda, van haver de desmuntar un 5de7, però després van descarregar amb tranquil·litat un 4de7a.

I per completar la diada, els Nois de la Torre van portar tres castells de la gamma alta de sis: el 2de6, que tenien força bé, el 3de6ps, que sempre s'agraeix veure un castell aixecat per sota a plaça, i el 4de6a. Van acabar amb dos pilars de 4.

Ara, però, parlem de l'assaig del divendres 28. L'assaig especial ens va deixar molt bones sensacions de cara a aquesta temporada. Vam posar quints al 3de9f, que aquesta temporada ja li havíem posat; vam posar quints al 4de9f, en el qual jo vaig pujar per primera vegada al folre, i vam posar quarts al 5de9f i al 2de9fm. A part de realitzar proves netes boníssimes!! I, al acabar, repartiment de camises: el Pixapins (o Pablo) va aconseguir la seva camisa castellera!! I també el Txa (o Jordi)! Moltes felicitats a tots dos!! El local, ple de gent com se l'hauria de veure cada divendres per la nit, per a poder portar a plaça tots aquests castells que assagem!! Per tant, ens hem de posar les piles!!


Foto: Neus Baena (5de9f al assaig).

Diada de Festa Major (Jove)