El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

martes, 26 de junio de 2012

Gran St. Pere i millor St. Joan!


Divendres acabàvem un assaig il·lusionador tenint en ment el gran cap de setmana que ens venia a sobre, molt exigent amb nosaltres mateixos i que ens deia consolidació i estrenes, tot de cop, com si fos fàcil.

El dissabte vam anar a Reus i vam plantar-hi una magnífica actuació, amb un 3de8 a primera ronda, el tercer 2de8f de la temporada (i un pèl massa treballat) i, en tercera ronda, la cirereta de la diada, el segon 4de8a de la temporada, també descarregat! Vam acabar amb un vano de cinc, amb estrena al pilar del mig! Una magnífica diada (la millor de la temporada pel moment) que ens permetia somniar per l'endemà. Havíem fet els deures i els havíem fet bé.

En la mateixa actuació, els Xiquets de Reus feien la seva primera clàssica de la temporada i els Castellers de Lleida carregaven el seu primer 3de8 de l'any i descarregaven el seu primer 2de7.

Així doncs, passada la revetlla de Sant Joan i havent anat a veure la diada de festa major de Valls (amb una bona Vella i una revifada Joves), a les 19.30 de la tarda obríem plaça nosaltres, amb les colles de la ciutat, davant de l'ajuntament. I sortíem de 5de8, que vam descarregar sense gaires problemes, tot i que als assajos no es mostrés segur del tot. Un 5de8 de canvis que s'haurà de treballar molt més als assajos.

A segona ronda, una altra estrena, el nostre primer 3de9f de la temporada. El tres va pujar un pel nerviós, es va carregar en moviment i, quan ja semblava que l'aguantaríem per descarregar, començant a baixar els dosos, va petar. Tot i això, tothom bé, primer castell de nou de la temporada i bones sensacions en general. Que és un 3de9f a Sant Joan!!

A tercera ronda vam descarregar el quart 2de8f de la temporada, sense cap complicació. Però no n'hi havia prou, volíem el pilar. I així va ser, a ronda de pilars, pilar de sis descarregat de la Jove de Tarragona, deu anys després. L'eufòria ens va arribar a tota la colla i, tot i ser el castell menys valorat, va ser el més celebrat!

La resta de colles de la ciutat van fer un bon paper també: els matalassers van descarregar el seu primer 2de8f, tot i només carregar el 4de8; els de St Pere i St Pau van descarregar tres castells de 7, igualant la seva millor actuació de la temporada; i els del Serrallo van estrenar els dos bàsics de 7.

Al acabar l'actuació, cap al local al so de l'amparito i discurs del cap de colla. Quedem-nos amb això: estem a Sant Joan i portem quatre 2de8f, dos 4de8a, un 5de8, un 3de9f carregat i un p6. Dimarts (avui) a assaijar i divendres que ve (dia 29 de Juny) assaig de Gamma Extra. Estem pletòrics, per què parar si només anem amunt? Visca la Jove!

Foto: Jordi Blay

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)