El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

sábado, 7 de noviembre de 2009

Tots Sants


Una altra diada a la plaça de la Vila de Vilafranca. S'arriba aviat i s'intenta trobar un balcó. Però per molt que provem aquí no podem... ni a un lloc ni a un altre... I es que està clar que Vilafranca no és Valls, aquí tenen una altra manera de ser. Potser són més tancats i no pas tan acollidors com poden ser a Valls...


Obren plaça els Capgrossos amb un 3de9 amb folre que es nota que ja tenen més que assajat. Segueixen, doncs, en segona ronda, amb el que havien dit i descarreguen, encara que amb alguna complicació als pisos de més amunt (concretament al pis de sisens), el 4 de 9 amb folre, que encara no havien ni carregat ni descarregat enguany. En tercera ronda, afronten el 4de8 amb l'agulla un castell que, com el 3de9 amb folre, ja havien fet i ja tenen assajat sobradament. Per acabar, en ronda de pilars, intenten el pilar de 6, que sols van poder carregar. La millor actuació de la temporada dels blaus.



Després, seguien els amfitrions. La seva intenció era obrir plaça amb el 3de10 amb folre i manilles, però, per segona vegada enguany, el castell ha caigut abans de carregar-se. Aquesta vegada, però, amb els dosos colocats. Tal i com va passar per Sant Fèlix, els verds van continuar amb el 2de9 amb folre i manilles, ràpid i ben fet, ja hi estan acostumats. Després deien que si descarregaven el 4de9 amb folre i agulla, tornarien a intentar el castell de 10. Doncs haurà d'esperar fins com a mínim l'any que ve, ja que el 4d9fa sols va quedar en carregat. En la ronda de repetició van alçar un magnífic 3de9 amb folre. En ronda de pilars, volien descarregar d'una vegada el pilar de 8 amb folre i manilles. El van intentar, però pujava ja prou malament. El van carregar i va caure. Pels pèls. Aquest any no han descarregat el pilar de 8. Sí que ho ha fet la Vella i també els Minyons.



Els Castellers de Lleida venien a Terrassa a fer la seva millor actuació. Però no va poder ser així. Els bordeus sols van poder carregar el 4de8 en primera ronda, i això els hi va marcar la jornada sencera. Tot i això van anar a pel 2de8 amb folre en segona ronda, però els més petits el van fer baixar... En tercera ronda, intent del mateix castell, que just quan quedaven uns segons per a carregar-lo, la canalla el torna a baixar, aquesta vegada, caient en la desmuntada. En ronda de repetició van fer un senzill 5de7, al que ja hi estan molt acostumats. Van acabar amb un vano de 5 en acabar, per tant, el pilar de 7 amb folre haurà d'esperar.



La diada sí que va ser profitosa pels Al·lots de Llevant. Van obrir plaça amb un 5de7, castell que ja tenen prou bé. Van seguir amb el seu màxim repte, el carro gros. Venien a terres catalanes a fer el 4de8. I sí, el van carregar. Va pujar molt lent, però la convicció de la colla en aquest castell va fer que el carreguessin i els va convertir en la primera colla de fora de Catalunya que fa un castell de 8, i això és moltíssim. En tercera ronda, van descarregar el 2de7 i van assolir la millor actuació de la seva història. Moltes felicitats!! En ronda de pilars un únic pilar de 5. Fantàstica diada pels verd-foscos.

Fotos: Albert Blay (Per ordre: caiguda del 3d10fm CdV, 4d9f CdM, 4d9fa CdV, 4d8c CdLl, 4d8c AdLl)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)