El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

martes, 24 de noviembre de 2009

Diada dels Minyons de Terrassa

Doncs, encara que no vaig poder ser-hi, resumiré la diada d'aquest diumenge a Terrassa. És una diada en la qual els Minyons anunciaven 4 castells de gamma extra, incloent-hi el 3de10 amb folre i manilles!


Els Minyons, van intentar en primera ronda i obrint plaça, el 3de10fm. El castell va pujar fins l'acotxador i quan a l'enxaneta li quedaven per fer les tres passes, el castell es va enfonsar... El que més extranya és que fos pel tronc... En ronda de repetició van intentar el 2de9 amb folre i manilles, que també els hi va caure abans de poder-lo carregar. En segona ronda, van descarregar un 3de9 amb folre amb un tremolor no habitual, degut a la caiguda del 3d10fm, segurament. En la següent un 4de9 amb folre, també descarregat. I, com havien deixat la 1a ronda en blanc, va voler recuperar un castell i van fer un 5de8. En ronda de pilars, ni pilar de 8 ni històries, un vano de 5 i cap a casa.



Pels castellers de Sants, però, el resultat va ser molt diferent. Van començar amb aquest 5de8 que han estrenat enguany i que els hi surt força bé! En segona ronda, l'objectiu de la diada, el 3de9 amb folre, que la setmana anterior no van poder estrenar. El van descarregar, el primer de l'any. En tercera ronda van descarregar el 2de8 amb folre i, d'aquesta manera, assolien la millor actuació de la història de la seva colla. Dos pilarets de 5 i cap a Barcelona a celebrar-ho. Moltes Felicitats!!




I per la part dels Castellers de Barcelona, van fer la seva millor actuació de la temporada. En primera ronda van descarregar el 4de8 amb l'agulla, encara que, en aquesta ocasió, va tremolar un pèl més que les altres potser... En segona ronda, van descarregar el seu segon 3de8 de la temporada, que van haver de treballar bastant. I, en tercera ronda, van carregar el 2de8 amb folre, que enguany sols han pogut carregar. I, en ronda de pilars, el més gran va ser el seu. Van portar a plaça el pilar de 7 amb folre, amb l'intenció de descarregar-lo, però sols el van poder carregar.



Fotos: Lluís Forcadell (i3d10fm minyons, 3d9f Sants, 4d8a BCN)



Així doncs, els malves tanquen temporada amb sols dos castells de gamma extra, cosa no habitual. Com tampoc és habitual que la millor actuació de la temporada hagi estat de la Vella de Valls (per santa Úrsula), que feia anys que no ho aconseguia. També varies colles han registrat uns augments a tenir en compte, com pot ser la mateixa Jove o els Castellers de Sants, pel que fa a les colles de 9. I s'ha de dir també que cap colla ha realitzat una actuació íntegra de castells de gamma extra... El concurs de l'any que ve pot ser BRUTAL!!!

2 comentarios:

  1. no, que els minyons no hi van pas, a concurs xD

    ResponderEliminar
  2. jajaja nono!! pero els i pica k el fem!! xD u deia mes k re x la vella i vlafranca... i la nostra progressio!! :)

    ResponderEliminar

Diada de Festa Major (Jove)