El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

domingo, 7 de febrero de 2010

A punt de marxa

Ahir es va celebrar l'assamblea en motiu de la suposada renovació de la junta i la tècnica al local de la Colla Jove. Sols hi va haver una candidatura, la mateixa de l'any passat i lògicament, ara seguim amb casi el mateix personal que l'any passat, segons el meu parer, fantàstic. Novetats? Marta Cascón com a secretària i Carles Ribas com a Cap de Pinyes... També destacar la nova monitora de canalla, Maria Cornadó, ànims a tots!!
Com a objectius principals pel que fa als castells, Jordi Crespo va deixar clar que no s'havia d'abaixar el ritme ni la participació, anar als assajos, arribar a un punt alt a finals de Juliol, com es va fer aquesta darrera temporada i, sobretot, consolidar el nivell assolit el 2009.
La temporada es presenta emocionant... Amb l'estat de millora de la nostra Colla, any de concurs, les experiències viscudes aquesta última temporada, l'anunci de la probable assistència a la diada de l'Arboç, que feia anys que no hi assistíem...
També és important la seguida incorporació de nous membres a la Colla, de moment, ja en tenim algun de confirmat (Vero, Gigi, Sílvia, Martí...) espero que us encanti!!
També s'ha de parlar de la situació de les altres colles...
Dins l'anomenat G4, la disputa entre la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca, està bastant apretada, sent enguany, any de concurs. Els Minyons han estat de mala sort, tot i haver realitzat una gran actuació a Girona amb dos gammes extra, que van ser els únics de la temporada. La Joves, en canvi, va començar l'any passat molt bé, però el va acabar sense fer ni el 4de9f, tot i haver carregat el 5de9f per St. Fèlix, aquest any que ve podrien millorar i preparar grans construccions pel concurs.
Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró són de les colles que en qualsevol moment podrien saltar a la categoria de Colla de gamma extra, ja que tenen una consolidada categoria de castells de 8 i mig (han descarregat tots els castells existents de la gamma de 8, excepte el 5d8a, que sols l'han realitzat els CdV aquest 2009) i han descarregat els dos bàscis de 9. Els Castellers de Sants, consolidaran, si tot va bé, tant la gamma alta de 8 (enguany han incorporat el 5d8 al seu repertori) i el 3d9f, miran també així cap al 4d9f i les construccions amb pilar.
Els CdBarcelona, han dominat perfectament l'estructura del 4 i els pilars, però no han pogut fer el 4d9f ni descarregar el 2d8f ni el pd7f, tot i tenir dels pilars més segurs del món casteller. Els CdLleida, segueixen la seva línia de castells de 8, amb pilar inclòs (el 2009 no van poder fer el pd7f, però el 2008 sí). Els bàsics de 8 i el 2d8f, juntament amb el p6, formen la seva millor actuació d'aquest passat 2009, però ara fan bones proves de 3d9f (he vist fotos fins a quints). Els Xiquets, haurien d'ampliar la gamma de 8 i consolidar el 3d9f i seguir amb el 4d9f, que ténen un 4d8 molt ben fet. I per acabar, els Xiquets de Reus, que aquest 2009 han assolit altre cop els bàsics de 8 i el 2de7, a veure si poden estar al concurs aquest 2010!!
Amb això acabo l'entrada, però comença la temporada ben aviat. Salut i Castells!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)