El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

viernes, 27 de agosto de 2010

Com caure i tornar al cel





Doncs sí, com caure i després tornar al cel. Si algú tenia algun dubte sobre la Jove, degut a la caiguda de 5de8 del Cós del Bou o, posteriorment, la de 3de9f per Sant Magí, crec que va desaparèixer en el cap de setmana després de Sant Magí, és a dir els dies 21 i 22 d'Agost, on la Jove va apuntar-se les dues millors actuacions de la temporada, on vam descarregar 3 castells de 9 i 3 castells de la gamma alta de 8, on el castell amb menys valor va ser el 2de8f! Senyors, ara comencem i pas per pas!



Sant Magí. El primer atac al nou. Al arribar al local, havent dormit poc, però amb moltíssimes ganes de castells, s'escampaven varis rumors de cara a la diada: tripleta, pluja, especulacions sobre l'actuació de les altres colles... Res. El temps tot ho cura. Per començar, el cap de colla ja ens va deixar clar que sí, que sortiríem de 5de8 i que després aniríem a pel 3de9f. En aquell moment es va sentir una veu que va dir: i després el 4! El cap de colla para un moment i diu: i després del tres, el quatre. Per tant el primer dubte es va esvair, la intenció de tripletejar per St. Magí hi era.

Arribem a plaça una riuada de camises liles. Ens instal·lem i comencem mirant els matalassers. Surten de 3de9f. Un peu desmuntat i, després, amunt. Carregat. Va caure després de l'aleta. Aplaudiments a plaça i va que ens toca a nosaltres! Tothom tenia al cap el 5de8 del Cós del Bou... i bé, el 5de8 no va ser el millor de la temporada, però va quedar lluny de qualsevol perill de caiguda! Així doncs, a pel tres, no? Després nostre, Serrallo s'anotava el 4de7 i Sant Pere i Sant Pau el 3de7. Els matalassers un bon 4de8, amb algun canvi, alguna cosa he sentit de que és el 4de8a, però sense el pilar. Doncs estava prou maco. Segon castell de la Jove, l'atac al castell de nou pisos. Doncs es va quedar com el dels matalassers, en carregat. Cares llargues, com podia caure un castell tan ben assajat? Després nostre les dues petites s'anotaven el 4de7a, el dels verds gespa ja sota la pluja. Després d'aquest castell, diada suspesa i cap a casa (o local!). És cert, va caure, després de l'aleta, però més val una caiguda a temps que no pas no aprendre dels errors.




Tornem-hi i comencem a ser nosaltres. Després d'aquella caiguda a Sant Magí, vam assajar tant el 3de9f com el 4de9f el divendres, i ens vam plantar al Catllar, plaça lila sens dubte, amb ganes de fer el que hauríem hagut de fer el dijous. Vam tornar a sortir de 5de8, molt més parat que el de Sant Magí, molt bona catedral, sí senyor. Segona ronda? Doncs el 3de9f! Com no? Doncs sí, després d'un intent desmuntat ens vam anotar el primer castell de nou pisos descarregat de la temporada, tot i que a la baixada força nerviós, ja ens havíem tret la pressió del primer castell de nou, per tant, descarregat. I jove, jove, jove! Plors, abraçades i crits. Descarregàvem un castell de nou pisos fora de Tarragona, cosa que feia molts anys que no aconseguíem! I mentalitzant-nos per a després tirar el 4de9f, que tots en teníem ganes... Doncs al cap d'una llarga espera, s'anuncia que provarem el 4de9f i es comença a muntar... i què passa? Doncs que la canalla s'acaba fent enrere i hem de tirar el 2de8f, descarregat, sense secrets. Llàstima de no poder fer el 4de9f!! Però molt bona diada, tothom va marxar amb un somriure de plaça. I tothom és tothom! Perquè també hi actuaven la Vella de Valls, que va descarregar tant el 2de8f, com el 3de9f (després de portar uns quants en carregat i ser prou irregulars amb aquest castell), el 4de8a que els va caure el pilar a Vallmoll i, per acabar un bon pilar de sis; i també hi actuaven els Castellers de Vilafranca que venien a fer-hi dos castells de Gamma Extra i així ho van fer. Tant el 3de9f, com el 2de9fm, com el 4de9f i també el p8fm van veure's descarregats al Catllar, un pilar que l'any passat no van poder descarregar!




I toquem el cel, altre cop a l'Arboç, amb una Tripleta històrica. Doncs sí, la plaça de l'Arboç ens va tornar a somriure ja que, després de descarregar el que per mi ha estat el millor 5de8 de la temporada, vam descarregar també el millor 3de9f de la temporada, un 3de9f ben maco i que no va patir en cap moment! I en tercera ronda, aquesta vegada sí, 4de9f. El 4de9f representava ja la millora de la colla respecte a l'any passat. També representava per a mi i per a un bon amic, el Pau Tell, l'estrena als folres de la Jove. I quina estrena! Un 4de9f que fins a l'aleta no va patir gairebé, després de l'aleta es va haver desfensar de totes les maneres possibles, perquè sabiem que podíem i aquesta va ser la nostra sort. Descarregat el 4de9f, eufòria a plaça! La tripleta que l'any passat tant ens va animar, enguany un mes abans i, pel meu gust, més segura i, tot s'ha de dir, fora de casa ens ha donat l'empenta que necessitàvem per a tornar a demostrar qui som, la Jove. I és que ademés a plaça actuàvem amb les dues colles vallenques, i cap de les dues va ser capaç de descarregar-hi un castell de nou pisos, nosaltres dos. La Vella va sortir de plaça amb regust agredolç ja que van poder descarregar un altre cop el 4de8a i cada vegada més maco i també van descarregar-hi un altre 2de8f i un altre pilar de sis, tot i això sols van poder carregar el 4de9f que va caure ja al final, a la sortida de sisens, amb tot el pom de dalt fora. I per la seva banda la Joves va tornar a demostrar que enguany no acaben d'arrancar tot i descarregar-hi un maco 5de8, van haver de desmuntar un 4de9f que per indecisió de la canalla no va pujar amunt amb els dosos ja col·locats, així doncs es van haver de conformar amb el 3de8 i el 2de8f per a poder tancar la diada. Destaquem també l'actuació dels amfitrions, els Minyons de l'Arboç, amb el 5de7, el 3de7 i el 4de7.

I com vam sortir de plaça nosaltres? Doncs contentíssims. Doncs de Caps de sèrie assegurats al Concurs. Doncs amb ganes de més!


I a la tarda, vam veure la tripleta màgica al local i, després, la ja tradicional processó al ninot. Des del local fins al balcó de l'ajuntament (tot i que per la part de dins) i des de l'ajuntament fins al local, amb reverència incluïda a Can Peret, bar matalasser segons cridaven alguns castellers. I al arribar al local, dutxa als grans, tant al Cap de Colla, com al Cap de Pinyes o la 2a cap de pinyes. Què collons! El Jordi, el Carles i la Montse!




S'acabava un cap de setmana ple d'emocions castelleres. Però d'ara en endavant, cap als assajos, que no sé vosaltres, però jo ja tinc ganes de més, molt més!
Foto: M. Neus Baena (3de9f el Catllar i 4de9f l'Arboç).

2 comentarios:

  1. Et falla molt la concordança:

    "la Jove va apuntar-se les dues millors actuacions de la temporada, on vam descarregar 3 castells de 9 "

    si parles de la jove com 3a del Sing, has de seguir en aquesta forma, no pots passar a 1a del plur.

    ResponderEliminar

Diada de Festa Major (Jove)