El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

sábado, 8 de mayo de 2010

Principis de Temporada


No he pogut escriure abans, últimament no tinc temps i, quan en tinc, no hi penso. Així doncs, faré un petit resum de tot el que ha passat des que no escric.



A mitjans d'Abril vam començar les actuacions "series" de la temporada, a Gràcia. Allí hi vam plantar el 3de7, el 5de7 i el 4de7 i hi vam carregar un pilar de 5 prou pesat per dalt, una llàstima que caigués. Tot hi així, ja va dir el cap de colla, Jordi Crespo, que féssim el que féssim allí, ho valoressim com a feina feta, el que hi treballéssim. Els Castellers de Gràcia van fer com a màxim castell també el 5de7, i els Castellers de Terrassa van dur-hi el 4de7 amb l'agulla com a màxim castell. Aquests últims, però, volien portar-hi el 2de7, però a causa de l'absència de part del pom de dalt van haver de deixar-lo per un altre dia, tot arribarà.



Per Sant Jordi, un dia tapat i amb pluja intermitent, vam portar a plaça el 3de7, el 5de7, el 4de7 amb l'agulla i un vano de 5 amb senyera incluïda, com és habitual. Els matalassers van portar-hi els mateixos castells, tot i que van fer dos pilars de 5 i tres pilars de 4. I, per altra banda, St. Pere i st. Pau i el Serrallo van dur-hi el 4de6, el 3de6 i el 4de6 amb l'agulla, totes dues colles.



El dia del treballador ens vam mobilitzar fins a Salomó, on vam actuar en solitari. Allí hi vam portar els quatre castells de 7 que ja havíem fet en actuacions anteriors: el 4de7, el 3de7, el 5de7 i el 4de7a. També hi vam fer tres pilars simultanis, més un pilar de 4 d'un membre de la colla de Salomó i un altre pilar de 4, tot s'ha de dir, idea de bomber, dins del restaurant on vam dinar, aquest últim es va haver d'acotxar, tot i ser un pilar de poca alçada degut als components del tronc. Més tard, per la nit, vam anar a la primera trobada nocturna de cultura catalana, on diverses agrupacions de geganters, bastoners, castellers (la Jove), foc, etc. van fer cap a la Intercol·legial de les Dominiques. Hi va ploure i vam haver de fer els castells a un tinglado. 3de6net, 4de6net, pilar de 4 amb l'Aleix a segons, que van aplaudir molt, ja que ell és professor de gimnàstica de les Dominiques de Tarragona. Tot això mentres jugava el Barça contra el Vila-real, o sigui, gent amb la ràdio durant la trobada a punta pala.



Per acabar m'agradaria comentar l'estrena d'amics meus a la colla (Julia, Gisela, etc.) i també dir que en vindran més!! També dir a tots els castellers de la Colla que llegeixin aquest escrit, que siusplau que es passin pel local també els dimarts, que, com va dir ahir en Jordi Crespo, és importantíssim venir els dimarts, que sinó els divendres els hem de dedicar a avançar feina de dimarts i això no és bo. Fer, doncs, una crida a tots els castellers de la colla, per a poder assajar més i millor, amb un bon gruix de gent al local. Treball i concentració!!



Tot això, esperant l'actuació de demà a Perafort, amb els Nens del Vendrell, en motiu de la candidatura dels Castells com a patrimoni immaterial de la humanitat. Així doncs, ens veiem demà a plaça (a les 11.30h) o al bus (a les 11h)!!!



Foto: Ma Neus Baena (5de7 a Gràcia).

1 comentario:

Diada de Festa Major (Jove)