El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

miércoles, 18 de agosto de 2010

I arriba lo bo, tot i les pedretes del camí...


En quan diem que arriba lo bo, és que deu ser veritat, no? Potser perquè realment aquesta setmana veurem si estem tan bé com pensàvem o si era una simple impressió que ens havia deixat algun assaig dels bons.

Primer resumiré el que hem fet durant aquests dies que no he escrit. Començant pel cap de setmana on va explotar tot, el de Vilanova i Vilallonga, on deixàvem el Juliol i entràvem en l'Agost, que es podria veure com el principi del segon tram de temporada. I ho vam deixar ben clar, començava el segon tram. Un boom de dues fantàstiques actuacions tant el primer dia, a Vilanova on vam portar per segon cop el 5de8 i on vam estrenar el 2de8f, que ja feia temps que reclamava l'estrena, però s'havia hagut de posposar. Tots dos castells van anar acompanyats per un ja habitualment clavat 3de8. El dia següent, vam repetir els dos castells grans del dia anterior a Vilanova, així el 3r 5de8 i el 2n 2de8f van arribar el dia següent, aquests acompanyats però, del 4de8, que enguany també tenim molt bé, almenys pel meu gust. En aquestes dues diades ens va acompanyar la Vella de Valls, que a Vilanova va descarregar el 3de9f, després de dos seguits en que sols va quedar carregat, i també el 2de8f i el 4de8. El dia següent, la mateixa actuació, però el 3de9f, un pis més baix, 3de8. Per altra banda, els Bordegassos van carregar el 4de8 i el 4de7a i van descarregar el 5de7, a Vilanova; i els Xiquets del Serrallo, van descarregar 3 i 4 de 7 i 2de6 a Vilallonga.

Tot s'ha de dir, que a Vilallonga, molts esperavem poder anar després a la Girasol que hi havia programada, però la pluja no ens ho va permetre... Decepció la nit abans d'anar-me'n cap a Londres, però bé, ara ja és igual!

Mentre estava fora, l'actuació de Llorenç del Penedès va tornar aa ser important, com cada any. Vam dur-hi altre cop tres castells de vuit pisos, aquesta vegada, però, els dos bàsics de 8 i el 2de8f, el 3r de l'any. També cal destacar el 10è 3de8 de la temporada! Per la seva banda, els Nens del Vendrell assistien a Llorenç del Penedès amb un programa molt ambiciós, amb intenció de descarregar-hi 4de8 i 2de8f!! Però la cosa no va acabar d'anar bé pels vendrellencs... Fins a segona ronda, va anar perfecte, 5de7 i 4de8 descarregats i, tot s'ha de dir, un 4de8 molt celebrat i és que s'ho mereixen! Però a tercera ronda van afrontar el 2de8f, però el van haver desmuntar... tot i això, van descarregar després un 2de7 perfecte, que indica que el 2de8f dels del Vendrell tornarà aviat! Per la seva banda, la Joves segueix amb una temporada mediocre, per dir-ho d'alguna manera... Sols van poder portar-hi una clàssica de vuit, tot i que l'any passat van completar-hi tant el 5de8 com el 2de8f. Tot i això, segueixen treballant.

També mentre era a terres angleses em va arribar un sms del meu bon amic Arnau dient que ja s'havien col·locat sisens al 3de9f, cosa que em va alegrar el viatge, en aquest aspecte!

Així doncs, vaig arribar de Londres el divendres a les 21 i escaig a casa, però tot i això, una bona dutxa i cap al assaig, que tenim mono de castells! Un altre cop sisens al 3de9f i quints al 4de9f, entre altra molt bona feina feta!

El cap de setmana del 14 i el 15, com sempre, la Canonja i el Cós del Bou. A la Canonja, repetim actuació de l'any anterior, amb els dos bàsics de vuit i el 5de7, els Nois de la Torre, per la seva banda, 3de7, 4de7 i 5de6, bona actuació i a per més enguany, que sabeu que podeu!

I al Cós del Bou, s'havia rumorejat si es faria o no es faria el 3de9f, ja que la prova de divendres havia estat rossant la perfecció. Però en primera ronda i molt inesperadament, se'ns va caure el 5de8 després de carregar-lo, fet que ens va deixar tocats, ja que en portavem 16 de seguits descarregats, ajuntant les tres temporades (2008, 2009 i 2010). Tot i això, hem de recordar que els castells també cauen i aquest 5de8 ha vingut aquí per a recordar-nos que no ens hem de relaxar!!! Atents a totes les actuacions, que anem en serio! Després del 5de8 carregat, van venir dos perfectes 3de8 i 4de8 (el desè) i, després de l'actuació, com ja és habitual, una prova o dues de cara a St. Magí, al local. La prova d'enguany va tractar d'un 4de9f fins a sisens, amb gairebé tot el folre col·locat, una prova molt bona i que ens va deixar a tots amb ganes de portar-lo a plaça molt aviat... tripleta per St. Magí? Tant de bo, esperem que la pluja ens ho permeti i que nosaltres també ens ho permetem!! Podem fer-ho! Per la seva banda, també va venir a actuar la Jove de Sitges, que van portar 3de7, 4de7 i 2de6 a plaça, tot i que jo em vaig quedar amb ganes de més, potser.

I ara sí, St. Magí és aquí al costat i hem de tornar a tenyir la ciutat del lila que tant ens agrada, alçant el millor que poguem, creient que podem fer-ho i estant al cent per cent, senyors, a mi m'agradaria una tripleta, no sé a valtros... jaja I, per si fós poc, després de St. Magí, dissabte el Catllar i diumenge l'Arboç!! Dues actuacions de molt alt nivell!! Per tant, dijous tothom a plaça i divendres tothom a l'assaig!! Sí o no? Podem.



Foto: M. Neus Baena (2de8f a Vilallonga)

1 comentario:

Diada de Festa Major (Jove)