El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

jueves, 24 de febrero de 2011

Calma
En aquests moments, passat el primer petit tram d'aquesta llarga temporada 2011, tot està en calma. Passades les festes decennals de la Candela de Valls i Santa Eulàlia, ara toca fer l'última estirada abans de posar-nos-hi un altre cop aquesta primavera, segon inici de la temporada 2011. I cal dir que ha estat un inici de temporada boig. Començaré per a Candela.


Durant les festes decennals de la Candela, a Valls es va viure la trobada castellera més multitudinària de la història. Impressionant! Van haver colles que ni veure-les passar, ni una camisa! A l'actuació van destacar el 2de8f de Vilafranca i els dos tresos de vuit dels Minyons de Terrassa i el de la Jove de Tarragona, que comencem l'any en la línia de l'any anterior, trencant rècords, amb el 3de8 més matiner de la nostra història. A aquestes proeses castelleres, però, s'hi van afegir els desmèrits de les dues colles de Valls, que van realitzar dos intents desmuntats de 3de8 i també l'intent desmuntat de 5de7 per part dels Capgrossos. Totes les colles van fer un castell, però no em posaré a comentar tots i cada un dels castells que es van poder veure a Valls el dia 30 de Gener, sinó, no acabaríem mai. El dia 2 de Febrer, el dia de la Candela, les colles de Valls van poder descarregar castells de vuit. Per part de la Joves, un 4de8 força treballat i un 3de8 prou millor, van estar acompanyats per un 2de7 un pèl massa treballat, per dir-ho així. Pel que fa a la Colla Vella, van sortir de 2de8f, més quiet del que esperava. Van acompanyar aquest castell folrat el tres i quatre de vuit, deixant així de banda els rumors de possibles 4de8a o 3de9f. Els rosats, però, van acabar amb un pilar de 6 descarregat, pilar al que sembla que ja s'han acostumat i que els obre les portes, de nou, a una gran varietat de castells. Esperem, doncs, que aquesta temporada sigui millor per les colles vallenques que no pas ho va ser l'última.


També comentar, de part de les decennals, que va ser gegant poder-se retrobar amb tots aquells amics castellers de diferents colles!


Per altra banda, tenim la diada de Santa Eulàlia, que resumiré molt breument. Els dos fets claus d'aquesta diada van ser l'estrena de la Jove de Barcelona amb camisa, d'un color bordeus (o groc, com asseguren els membres de la nova colla jajaja) i amb la senyera i el seu nom brodat a l'esquena. Aquests es van estrenar amb castells de sis i sis i mig a la plaça Sant Jaume, descartant els rumors de 3de7. L'altra gran notícia, la millor actuació de la història dels Castellers de la Sagrada Família, descarregats el dos bàsics de 7, el 4de7a i el p5 per sota, tota una proesa a principis de temporada! I què més? Destacar el 5de7 i 4de7a de Gràcia, colla que molta gent veu folrada enguany... qui sap!? També destacar que al final de la diada es va alçar un pilar de 4 per part de cada colla, en suport al referèndum de la independència que es durà a terme a la ciutat de Barcelona el dia 10 d'Abril d'aquest any. Esperem que vagi bé!


I no gaire cosa més a dir, que espero que el petit període d'assaig del Gener serveixi d'exemple als primers assajos de la temporada, exemple al qual caldrà rectificar certes coses com la concentració a l'assaig. Aquest proper 22 de Març ens hi tornem a posar i de ple! I és que a cas no hi ha ganes de veure què fa la Jove la temporada següent al seu millor any de vida? Doncs més ganes encara de viure-ho des de dins i formar-ne part! Recarreguem bateries pel 2011, Jove, que serà molt dur, però promet més que mai!
Foto: p4cam, Jove de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)