El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

lunes, 26 de octubre de 2009

Santa Úrsula



Santa Úrsula, segurament la diada amb més rivalitat del món casteller, a part del concurs. Arribar a plaça un pèl tard és mortal... la plaça del Blat, plena. Dues colles de màxim nivell. Una diada increïble. I enguany s'ha signat la que pel moment és la millor actuació de la temporada, per part de la Vella. Aquest any amb la caiguda del 4de9 net intentat el dia anterior a Sirges per part dels castellers de Vilafranca i amb notícies de la Diada de Sant Narcís, on Minyons han començat l'assalt als gamma extra, capgrossos han recuperat el 3de9 amb folre i els Marrecs de Salt han fet el 2de7, 5de7, 3de7 per sota i pilar de 5 per sota... Començo doncs el repàs de la Diada...


La Vella de Valls, triomfa



Doncs sí, la Vella va triomfar a la plaça del blat, en una actuació molt millor que la de l'any passat. Van sortir de 2de9 amb folre i manilles, que movia, però que van aconseguir parar. Molt ràpid va anar aquest 2de9fm!! En segona ronda un 5de9 amb folre, que ja feiatemps que anunciaven i que, encara que sols carregat, el van celebrar moltíssim!! I no és per menys, és un castellàs increïble!! En tercera ronda, van seguir amb el programa especificat i van descarregar el 3de9 amb folre, un castell que acompanyat d'aquests altres que va fer, sembla petit, però no ho éspas, és un castellàs increïble. Van acabar amb pilar de 8 amb folre i manilles descarregat sobradament i és que són la colla que més n'ha fet enguany i la que primer el va fer, per Sant Fèlix. Van acabar d'acabar (jajajaja) amb 5 pilars de 5, un dels quals van fer caminar uns pocs metres fins l'ajuntament. La millor actuació de la temporada, pel moment.

La Joves no compleix amb els objectius


La Colla Joves de Valls no va poder complir amb els seus objectius. En primera ronda van intentar un 5de9 amb folre, que va estar a punt de carregar-se i que de ben segur ho haguessin fet si no hagués estat per indecisió de la canalla, però al baixar la canalla, el castell es va deformar i cansar més i va acabar fent llenya. Una llàstima, perquè no el tenien tant malament i el podrien haver carregat perfectament. Repetint el castell caigut van carregar el 3de9 amb folre, que va acabar caient, més per nervis que per altra cosa, una llàstima. En segona ronda van fer la catedral, que van executar perfectament, es nota que n'han fet moltes!! No va patir en cap moment. En tercera ronda, van intentar un 2de9 amb folre i manilles, que va caure a l'alçada de sisens, quan es va enfonsar el pilar que mirava a plaça. Diria que gran part de la culpa la té que van ser molt lents en montar folre i manilles. Van acabar per fer el 2de8 amb folre. I en ronda de pilars, dos pilars de 5, un dels quals van fer caminar uns metres fins a l'ajuntament. Mala actuació de la Joves en respecte el que havien preparat i el que van fer la temporada passada, però no deixen de seruna gran colla!! Ànims i sort per l'any vinent!!



Fotos: Albert Blay (per ordre de dalt a baix: pd8fm i 5d9fc de la Vella; i5d9f i 2d8f de la Joves).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)