El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

viernes, 23 de octubre de 2009

Santa Teresa


Santa Teresa, al Vendrell, va ser potser una diada extranya per a la Colla Jove... Per una banda som conscients de que és una grandíssima actuació... però per una altra banda sabem que podríem haver donat més de nosaltres en aquesta plaça. Per una banda descarregar el 5de8 i el 2de8 amb folre, i carregar el 3de9 amb folre i el pilar de 6, és una actuació fantàstica. Per l'altra... Queda un regust amarg per no haver aconseguit descarregar el 3de9 amb folre ni el pilar de 6 i per no haver pogut provar el 3de8 amb l'agulla... Però anem per parts...
La diada no va resultar completament satisfactòria per a cap colla... Els Nens del Vendrell van intentar el 4de8, però no el van poder arribar a carregar i es va quedar en intent. Després de la caiguda van intentar un 2de7 que van descarregar amb molt treball, va arribar a recordar el 4de9 amb folre del Firagost d'enguany... Van seguir amb el 5de7 i el 4de7 amb l'agulla, tots descarregats. Igualaven així la seva millor actuació de la temporada.
Per la seva part, la Joves va sortir de 5de8, un castell al que li tenen molta confiança i que ja han aconseguit carregar-lo amb un pis més enguany (l'única colla, de moment). El 5 no va anar gaire bé... la rengla es va girar bastant, un tremoleig constant, sobretot a l'entrada del pom de dalt i a la sortida. En més d'un moment semblava que anés a caure. Però la Joves li té molta confiança a aquest castell i el van descarregar. En segona ronda, van carregar un 3de9 amb folre, que ja de bon principi movia bastant i que a la sortida de l'enxaneta va acabar petant. En la següent ronda van descarregar un 2de8 amb folre que se'ls va acabar girant bastant. En ronda de pilars no van intentar el seu pilar de 6. Sort per Santa Úrsula!! Seré allí!!
I per acabar, la Jove. La Jove vam començar amb el nostre magnífic 5de8, l'11è de l'any, que com sempre va quedar molt maco! En segona ronda vam carregar el 3de9 amb folre. El primer castell de 9 que fem al Vendrell i la primera colla no vallenca en fer-ne un. Llàstima que sols el poguessim carregar. La caiguda ens va fer canviar el nostre programa per a la diada i, en tercera ronda, vam acabar fent el 2de8 amb folre, el 5è de l'any. Però per acabar, en ronda de pilars, vam carregar el pilar de 6 que feia ja uns anys que no el feiem. També va ser una situació de no saber què pensar, almenys en el meu cas. Per una banda, content perquèhavia seguit tots els assajos de pilars i n'havia seguit el progrés. Es podria haver descarregat, però és el primer que tirem a plaça. I el primer que carreguem després de quatre anys o cinc, diria. Una diada extranya.

Però hem de pensar que, en els castells hi ha una cosa que es diu fer llenya i això ha de passar de tant en tant. I passa. A totes les colles, de les més grans a les més petites. A tots ens passa. I sols hem caigut cinc vegades enguany (si contem el pilar caminant), i tres han sigut amb un 3de9 amb folre!! Ens estàvem malacostumant. Psicològicament, en la meva opinió, ja va bé caure alguna vegada.

Foto: Maria Neus Baena Font (3d9f)

PD: Felicitar a la Jordina per haver fet de baix en el pilar de sis i a tot el tronc (Fibra, Sergi, Montse, Marta i Abril) i també desitjar als lesionats una recuperació bona i ràpida!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)