El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

lunes, 26 de octubre de 2009

7a Diada de l'Esperidió


L'assaig del dia anterior a la Diada de l'Esperidió ja es veia que es preparava més festa que no pas actuació... i potser això ens va passar factura el dia següent. Però com sempre, m'estic avançant...

Van obrir plaça els Castellers de Barcelona, amb un intent desmuntat de 2de7. Repetint, van tornar-lo a intentar, però l'enxaneta el va tornar a desmuntar. Ronda en blanc. En segona ronda van decidir-se pel 5de7, ben fet, sense problemes. En ronda següent van fer el 4de7 amb l'agulla, un castell que enguany ja han pujat un pis. Per acabar, no van provar cap pilar important.

La Jove actuàvem segons. Vam sortir de 5de8, una altra catedral perfecte, per a despedir-nos de la grandíssima temporada que hem fet. En segona ronda, reptes incomplerts. Vam intentar el que seria el primer 3de8 amb l'agulla de la història de la Colla. Desgraciadament, va caure quasi bé abans de carregar-lo. El primer castell que se'ns queda en intent de la temporada, en l'última diada... una llàstima. Però la gràcia dels castells és que de tant en tant en caigui algun. Repetint castell, vam fer un preciós 3de8. En tercera ronda, el 9de7, el segon d'enguany (el primer va ser per Sant Jordi). Curiós i bonic. Per acabar 5 pilars de 4.

Els últims en actuar eren els Xiquets de Reus. Van sortir de 5de7, ben fet, sense cap problema. En segona ronda van intentar el 4de8, però el van desmuntar. Els hi faltaven camises per a portar castells de 8 a Tarragona. Repetint, el 4de7 amb l'agulla. I en tercera un altre 4, però aquest de set pisos, sense problemes.

Després de la diada, hi havia festa a la plaça del Rei, organitzada per la Jove. I qui tocava?? Doncs el mateix Albert Grau, un dels castellers de tronc més important i més mític i ex-cap de colla, com no!! Però no tocava sol, tocava amb el seu grup (que fa 15 anys que no tocaven, però les promeses són les promeses i si hi ha tripleta... jajaja), els Mi-te'ls. Després també tocaven la orquestra Zàping, de Manresa. Cal dir que ens vam passar una bona estona jugant amb la Laís, la Eva, la Ilse, la Marina i la Judit (totes part de la nostra canalla!!), eh Lluís!! Semblavem més petits nosaltres que elles!!

I que no es deixi de dir, que dimarts és l'últim assaig general de la temporada, que per petita que sigui, encara queda una actuació, a la Boella. Així doncs, cap allí anem!!

Foto: (Intent de 3de8 amb l'agulla) Maria Neus Baena

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)