El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

lunes, 10 de enero de 2011

Ara és el moment


És ara. Ara és el moment de començar la temporada. No val defensar una colla, parlar per ella i celebrar els seus triomfs, si no s'ha anat als assajos i places amb regularitat, si no s'han deixat de celebrar les seves penes, per poques que siguin.

Cal parlar sobre l'assamblea? Jordi Sentís cap de colla i Albert Grau president. Dos mítics castellers liles al capdavant d'una mítica Jove. O no? O m'equivoco?

I és que a part d'alguna cosa, no gaire important, tot sigui dit, em va agradar molt tant els objectius que tenen des de la junta, com els que tenen des de la tècnica.

Hem de mantenir les diades tradicionals. Algú no hi està d'acord? Tot i això, sobre el tema d'allargar temporada... allarguem-la, si cal, però amb bons motius! Com bé va dir el nostre nou president, no anirem a una diada que s'escapi del nostre calendari, amb unes colles que es fan favors entre elles, sense que ens paguin el què mereixem i a sobre que ens exigeixin bons castells, de no ser que aquesta sigui una diada tradicional, que costi de mantenir i amb risc de perdre's.

I el fet del tercer assaig? Jo, per la meva banda, ho valoro molt positivament. Un assaig més específic, destinat a treballar alguns aspectes que calgui rectificar. Ja toca que a la Colla ens posem les piles, que fa un temps que ja comencem, i comencem a agafar aquell model que, encara que amb uns objectius molt diferents als de les altres colles, fa progressar en l'àmbit dels castells. Aquest nou model tant detallista i tant treballador que s'està veient que dóna fruits i dels bons, només cal mirar els números d'aquest 2010. Adoptem aquest model, i tant! Adoptem-lo, però no deixem mai de ser nosaltres.

Sobre l'assamblea i els objectius de cara el 2011, res més a dir. Cal? Tenim la il·lusió, les ganes... ara resta l'esforç, el treball, la serietat. Després celebrarem. Sentirem més amparitos, encara més.

Ara comença el camí que ens durà, passant per pedretes i bifurcacions, tot sigui dit, cap a tot allò que nosaltres volguem, tot allò que nosaltres desitgem, tot allò al què nosaltres aspirem.

Ens veiem dimarts a l'assaig.


No hi ha castells impossibles, sinó colles incapaces.


Foto: Neus Baena. Cinc de nou amb folre fins a quarts, assaig del Maig de 2010.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)