El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

lunes, 20 de junio de 2011

Línia ascendent lila i nova aleta al món casteller!

Ara fa un temps que no escrivia ni un parell de línies... però ja hem acabat la secundària i la selectivitat!! Per tant, faré un resum de tot el que ha passat, tan a la colla, com al món casteller.

Pel que fa a la Jove, anem fent, pas a pas, i amb prous canvis. Tot i això, creixem i anem superant diada rere diada els registres de l'any passat. Mirem números? Al mateix dia d'avui de l'any passat, portavem 5 castells menys de vuit (tots entre tres i quatre de vuit) i aquesta temporada hem portat 11 castells de vuit a plaça; hem descarregat absolutament qualsevol intent que hem realitzat (ni intents desmuntats, ni intents, ni castells carregats)... A pocs dies per Sant Joan, la cosa se'ns presenta prou bé. A part d'això, tenim quatre diades en dues setmanes per aprofitar de ple, ja que totes són molt importants: Sant Joan, Reus, Terrassa i Sant Cugat, aquestes dues últimes el mateix dia! Això, doncs, es traduïrà en més d'un pas endavant en aquesta línia ascendent que portem; això sí, si nosaltres ens ho permetem, si nosaltres volem.

Parlant clar i amb dades clares sobre les nostres actuacions: a la diada del local vam descarregar 3de8, 4de8 i 5de7; a la diada del Pati a Valls, 3de8, 4de8 i 2de7, l'anomenada clàssica; i al Vendrell, en motiu del 85è aniversari dels Nens, vam descarregar-hi també la clàssica.

Aquesta consolidació dels castells bàsics de vuit pot indicar, doncs, el salt imminent a la gamma alta dels mateixos pisos. Per tant, a seguir apretant als assajos, que de feina sempre en sobra!

Pel que fa a les altres colles, Vilafranca, Minyons i Capgrossos s'anoten els primers castells de nou pisos de l'any; la Vella carrega un matiner pilar de set amb folre; la Joves descarrega el 2de8f al Pati; Saballuts segueixen en magnífic inici de temporada descarregant ja la clàssica, estrenada l'any passat; Xiquets de Reus aconsegueix descarregar el 4de8; Margeners descarreguen un magnífic 3de7ps... i seguim sumant i sumant!

I en respecte a tot el món casteller en general, m'agradaria destacar que el passat dissabte 18 de Juny, a Solsona, es va batejar una nova colla, els Castellers de Solsona, que van estrenar-se allà amb el 4de6, el 3de6 i el 4de6a, amb tres pilars de quatre de comiat. Al finalitzar l'actuació, els Castellers de Solsona van descarregar un 7de6 conjuntament amb les seves colles padrines, els Margeners de Guissona i els Salats de Súria, que també van apostar fort a la diada del bateig! Molta sort doncs a la nova colla, la colla groga!

El món casteller, en conjunt, avança, creix i segueix superant els registres màxims. Jo, observant, me n'alegro.

Foto: 7de6 de germanor (Margeners, Salats i Solsona). Albert Blay.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)