El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

viernes, 1 de julio de 2011

També caiem



Sant Joan se'ns presentava com una diada clau, per a fer un pas més, per a estrenar el 5de8 més aviat del que havíem fet aquests darrers anys. Després d'un 3de8 insultant, va arribar el 5de8. Els nervis, almenys en mi, eren més presents que mai al fer el primer 5de8, diria... i és que l'anàvem a estrenar a plaça pròpia i ben aviadet! El cinc, però, va caure. Va caure tard, sí, però va caure. A mi, personalment, se'm va quedar un regust agredolç al quedar-nos a no res de descarregar aquest castellàs per Sant Joan, el nostre castell. Però així són els castells i la nostra colla, com totes, no és perfecte i, la suma d'aquests dos factors comporta la possibilitat de caure de tant en tant. I sí, també caiem. Després del 5de8 un 4de8 un pèl mogut, però descarregat al cap i a la fi. Vam acabar amb dos pilars de cinc i cap al concert de Manel a Valls.

El dia següent, a reus, l'actuació va ser gairebé calcada a la del dia anterior: un 3de8 més que sòlid, un 5de8 que cau a últim moment (aquest fins i tot un pèl més tard que l'anterior) i un 4de8 mogudet, però descarregat. L'única diferència va ser a la ronda de pilars, on en comptes de fer dos pilars de cinc, vam portar un vano de cinc.

Alcem. Coronem. Caiem. Aprenem. Rectifiquem. Ens aixequem. Cap problema, sabem com som i del què disposem, sabem les nostres possiblitats i al què aspirem. Què més volem? Simplement no demanem més, no demanem il·lusions, no demanem somnis... fem-los realitat. Lluitem per ells. Cap de setmana vinent, vaja, demà passat, Terrassa i Sant Cugat. Setmana s'assajos (dimarts, dijous i avui divendres) i l'últim, de Gamma Extra. A què esperem per a seguir progressant? A què esperem per seguir-li dient al món casteller que seguim aquí? Cridem-ho ben fort. Podem.

Pel que fa a les altres colles, Castellers de Lleida i Xiquets de Tarragona s'anoten els primers castells de vuit pisos de la seva temporada. La Joves i la vella carreguen i descarreguen respectivament els seus primers castells de nou durant les festes de Sant Joan; també s'anoten el 5de8 els vermells i el 4de8a els rosats. Castellers de Vilafranca i Minyons cauen a Cornellà amb el 3de9f, carregat en els dos casos, i amb el 4de8a, carregat en el cas dels verds i intent en el cas dels malves.

Esperem doncs aquest cap de setmana, que se centra en la diada de Festa Major de Terrassa (on la Jove hi serem presents) i, un pas enrere, la diada de Vic.

Foto: Neus Baena; Caiguda del 5de8 de Sant Joan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)