El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

jueves, 7 de julio de 2011

I torna la catedral lila!


Després d'un cap de setmana amb dues caigudes de 5de8 a les últimes, ens tocava plantar cara a la megasortida del dia 3 de Juliol, amb dues actuacions al Vallès; la primera a Terrassa i la segona a Sant Cugat. Així doncs ens tocava apretar i enllestir la feina que havíem deixat a mig fer el cap de setmana anterior a Tarragona i Reus.

Ens vam plantar a Terrassa amb el cap clar i sabent què havíem de fer. Un altre perfecte 3de8 (amb canvis!) descarregat de primera ronda. A la segona, venia el plat fort, el 5de8, que vam descarregar com a colla gran que som, aquest cop sí. En tercera, un 4de8, fins el moment diuen que el més maco de la temporada! Al acabar, en ronda de pilars, tres pilars de 5. I cap a dinar que farem tard a Sant Cugat! Moltes gràcies Terrassa!

Pel que fa a les dues colles amfitriones, els Castellers de Terrassa van descarregar 5de7 (per primer cop a l'any), 7de7 (per primer cop a la seva història i a la de Terrassa) i 4de7a. La colla gran de Terrassa, els Minyons, van completar la seva millor diada de Festa Major, descarregant 4de9f,el primer Gamma Extra de la temporada, el 2de9fm (i ben treballat!), 3de9f i en ronda de pilars, carregant in extremis el pilar de 8 amb folre i manilles més matiner de la història.


Després d'un macrodinar amb gairebé 300 persones de lila, vam dirigir-nos cap a Sant Cugat a l'actuació de la tarda. I realment no sé si va ser millor l'actuació de Terrassa, per descarregar per primer cop el 5de8, o si ho va ser la de Sant Cugat, ja que vam repetir la gesta del matí (tots tres castells!) però amb manca de forces i excés de cansament. Un altre perfecte 3de8 amb més canvis, el desè de la temporada, un altre 5de8 per consolidar-lo i un altre 4de8, també amb canvis i també dels millors de la temporada. Per acabar, vano de cinc. I ara sí, de cap a l'autocar, que estem morts!

A la mateixa diada actuaven els Castellers de Sant Cugat, els amfitrions, que van descarregar per primer cop a la seva història el 4de8, molt maco, per cert! Hi van afegir el 2de7 i el 5de7 i dos pilars de 5, per arrodonir la seva millor diada. També hi actuaven els Castellers de Sants, que van descarregar el 3de8, però en segona ronda se'ls va quedar en intent el 2de7, que es veu que duia canvis a quarts. Aquesta caiguda va fer obrir un parèntesi prou ample com per a menjar alguna que altra cosa i fer petar la xerrada molt prolongadament. Després d'aquest parèntesi, els borinots van renunciar a repetir el castell i van descarregar en tercera ronda el 4de7.

Pel que fa a les altres colles, cal destacar l'actuació de Vic: els Sagals van descarregar el 2de7, el 3de7ps i l'inèdit i mai vist 4de7ps. Com a colles convidades hi trobem els Capgrossos, que van descarregar el 3de9f, el 4de9f i el 2de8f; i els Castellers de Lleida, que van repetir l'actuació feta la setmana anterior a Reus amb nosaltres a plaça, és a dir, 4de8, 2de7 i 5de7.

Així que res més a dir, divendres festa i dimarts que ve tornem-hi, que tenim feina per Torredembarra. Som-hi!

Fotos: 5de8 Jove de Tarragona, Terrassa (Neus Baena); P8fm (c) Minyons de Terrassa (Albert Blay); 4de8 Castellers de Sant Cugat (Albert Blay).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)