El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

lunes, 18 de julio de 2011

Un NOU pas en el camí dels nostres somnis!


Torredembarra. Plaça petita i plena, com ja estem acostumats a ella. Plaça per a donar un pas més, com ja ens estem acostumant. I plaça de triomfar, com ens hem d'acabar d'acostumar a mesura que passin els anys. Un plaça de la qual en guardo bon record i a la qual m'hi agrada molt actuar. Ahir, aquesta plaça ens va tornar a veure cridar. Ens va tornar a veure plorar. Però cridar i plorar d'alegria! Ahir Torredembarra va veure el tres de nou amb folre descarregat més matiner de la Colla Jove.

Vam sortir de 4de8, el desè de la temporada. Vam seguir de 5de8, castell al qual la plaça ja està acostumada el veure'l de color lila, però normalment era el primer... aquest cop, el cinquè!  I, en última ronda, arribava el que tots estavem esperant, el 3de9f, el nostre castell límit! I a mig Juliol!! Val a dir que el tres va ser un vist i no vist, gairebé ni me'n vaig enterar i ja l'estavem descarregant. El tres de nou va fer honor al nostre 3de8, preciós. Crits, llàgrimes, abraçades i que no falti el típic "i jove i jove i jove, jove, jove!!". La plaça s'enfonsava. El treball havia recompensat. I el treball recompensarà. A partir d'ara, ja sabem que ho hem fet bé, no? Seguim fent-ho així.

Pel que fa als amfitrions, els Nois de la Torre, van completar la seva millor actuació des de 1982, amb el 3de7a, el 5de7, el 4de7a carregat i el pilar de cinc. Els blau-cel porten una temporada que fa por... i el que els queda! Moltes felicitats, Nois! Ens acompanyaven també els Castellers de Vilafranca, que van sorprendre a tothom al deixar en carregat el pilar caminant d'entrada, així com també el 4de8a, que va cedir per la part superior del pilar, mentre baixava l'enxaneta. A part d'aquests accidents, van descarregar el 4de9f amb aparent facilitat i el 3de9f, tot i que amb una mica de dificultat. A la ronda de pilars, pilar de sis (que no de set i folrat, com havien anunciat, a causa de la caiguda en el 4de8a) i cap a casa, que vénen les Santes!

Altres colles? A Andorra Minyons descarrega 2de8f i pilar de set amb folre, mentre que la Vella deixa en carregat el 2de8f i Lleida  torna a descarregar el 4de8. Altafulla carrega el 4de7a, però deixa no pot amb el 3de7a. Matalassers repeteix clàssica a Altafulla i Serrallo s'anota el primer 4de7a de la temporada a la diada del Carme, a casa seva. Poble Sec carrega el seu primer 2de7 de la seva història, en una diada on Capgrossos ha de desmuntar el 4de9f, a una setmana de les Santes. Per altra banda, Xiquets de Reus va carregar la setmana passada el 3de8, el primer de la temporada.

Ara només cal dir que hem de seguir treballant, que ens queden dos caps de setmana de Juliol, que es tradueixen en quatre actuacions, i que hem de seguir avançant, tant a plaça com a assajos, per seguir donant la talla. O algú es pensava que un cop fet el 3de9f la feina dura ja estaria feta? Ara comença lo bo!

Foto: 3de9f de la Jove. Castellers de Vilafranca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)