El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

martes, 12 de octubre de 2010

Concurs'10


Nervis. Molts. Es notava ja abans d'arribar a plaça i, al veure tantes camises de tants colors diferents al costat de la Plaça de Toros, encara més nervis. Entrem a plaça, primers. Impressionant. Les altres colles entren a plaça i comença la diversió. Abans de la nostra primera actuació en solitari, una subronda. Molts nervis. Tanquem pinyes: nervis fora, que hem de descarregar el 3de9f!! Molt nerviós es va descarregar aquest 3de9f, però es va descarregar, i té mèrit descarregar un castell de 9 a dos quarts d'11 del matí. Van passant els torns de les colles i ens torna a tocar. El millor 4de9f de la temporada i el tercer descarregat. A per totes, Jove. Al descarregar-lo, algun crit de "cinc de nou!" se sentia a plaça, però s'ofegava entre la cridòria de la gent i els aplaudiments.

Però mentre altres colles feien els seus castells, es va anunciar dins la colla que intentaríem el 5de9f. Cares alegres i nervioses, abraçades. I és que intentar un 5de9f no es fa cada any, significa posar-te al nivell de les més grans i dir que els vols plantar cara. L'intent es va dur a terme, potser ens esperàvem més però en quan anava a pujar l'enxaneta, el castell va petar. No mirem sols l'aspecte negatiu d'aquesta caiguda! El 5de9f feia 12 anys que no l'intentavem a plaça, cosa que significa que alguna cosa estem fent bé. No es va fer mal greu ningú. I portar un castell així a plaça dóna més credibilitat als assajos que fem, veiem fins on podem arribar i quines coses hem de canviar de cara a assolir-lo. Així doncs, en ronda de repetició vam descarregar un altre 5de8 dels nostres i vam completar així la nostra tercera tripleta màgica de l'any!

I ara parlem de números? Doncs sols dir que aquests parlen per sí sols. Mai havíem descarregat cinc 3de9f consecutius en una mateixa temporada, mai havíem descarregat tres 4de9f en una mateixa temporada i mai havíem descarregat tres tripletes màgiques en una mateixa temporada! Per tant, no cal dir res més! Tothom a assajar que encara ens queden un parell de sortides per a deixar ben clar qui som!

I per a destacar de la resta del concurs: dir que els verds tornen a guanyar, descarregant 4de9fa i 5de9f, carregant el p8fm (i mira que el teníen bé les altres vegades) i intentant un 2de8 sense folre. La Vella queda tercera descarregant el 3de9f, carregant el 5de9f i intentant dues vegades el p8fm i una el 2de9fm, la Joves queda per davant de la Vella al descarregar els dos bàsics de nou i carregant el 5de9f. Per la nostra part, avancem als Capgrossos de Mataró, que després de descarregar els dos bàsics de nou i intentar el 2de9fm, desisteixen de plantar cara i descarreguen el 2de8f, sense voler intentar ni el 4de8a ni el 5de8. Darrere dels cinc primers? Sants amb el 3de9f carregat, els Xiquets sols carreguen el 5de8, Lleida i Barcelona carreguen el 2de8f i descarreguen els dos bàsics de vuit. Els Xicots carreguen el 2de8f després de molts anys, Nens del Vendrell l'intenten en dues ocasions, però no poden amb ella. Gràcia descarrega 4de8 i 2de7. Serrallo queda penúltima descarregant 5de7, 4de7a i 3de7a i fent la millor actuació de la seva història en un concurs. I Sant Pere i Sant Pau queden últims descarregant altre cop el 5de7 i el 4de7a, però no podent amb el 2de7.



Foto: Neus Baena



A pel Vendrell!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Diada de Festa Major (Jove)