El nostre impressionant 5de9f(c)!!!

Vídeo de la Candidatura dels Castells a Patrimoni immaterial de la humanitat

martes, 22 de septiembre de 2009

Diada de Festa Major


Espectacular, fantàstic, genial, increïble, emocionant... tots aquests adjectius servirien per a definir la diada castellera d'aquest diumenge dia 20 de Setembre de 2009.
La Jove va assolir la tripleta màgica, que feia 11 anys que no aconseguia!! Vam obrir plaça nosaltres, amb el nostre magnífic 5 de 8 per a matar nervis. El vuitè de la temporada, tots descarregats. En segona ronda vam descarregar el 3 de 9 amb folre, el quart de la temporada, el segon descarregat. Es podria dir que va estar molt bé. El millor de la temporada sens dubtes. I en tercera ronda vam afrontar el que era el nostre objectiu principal, el 4 de 9 amb folre!! I sí senyors, el vam descarregar, amb bastanta complicació, però el vam descarregar. Un treball i una feina increïble va costar aquest 4, però val la pena!! Tripleta lila de nou!! Al descarregar-se el quatre abraçades, crits, salts, llàgrimes i plors... felicitat!! Molta felicitat!! Vam acabar la nostra increïble actuació amb dos pilars de 5.
Pel que fa a les altres colles ho resumiré.
Començant pels Xiquets de Tarragona. Passaven primera ronda amb dos peus desmontats de 3 de 9 amb folre i un intent desmontat. Segona ronda, ara sí el 3 de 9 amb folre, que va quedar-se en carregat. Tot i això els matalassers volien complir els seus objectius, i aquests passaven pel 4 de 9 amb folre també. Però el fet de ser un castell nou, que requereix molta gent, que hi ha hagut una caiguda prèvia, etc. va fer que el castell es quedés en intent. En ronda de repetició van descarregar el 4 de 8, el castell més petit de la jornada. Van tancar l'actuació amb un pilar de 5.

La Vella de Valls, per la seva part, també va passar la primera ronda amb un intent de 2 de 9 amb folre i manilles. En segona ronda van descarregar el 3 de 9 amb folre, molt parat per ser que parlem de la Vella de Valls. En tercera ronda van descarregar el 5 de 8, castell que volen pujar un pis més per Sta. Úrsula. En ronda de repetició van carregar el que significava el primer castell de gamma extra assolit per ells en la diada de Festa Major de Tarragona. Van voler acabar l'actuació amb un pilar de 8 amb folre i manilles. Però el folre i les manilles es van enfonsar i no va arribar a carregar-se. Van tancar l'actuació, doncs, amb dos pilars de 5.


Pel que fa als castellers de Vilafranca van començar l'actuació amb el 4 de 9 amb folre, castell que no els hi presenta cap dificultat ja de normal. En segona ronda, el 3 de 9 amb folre, també descarregat i sense massa complicació. En tercera, el 2 de 9 amb folre i manilles, que van descarregar. El primer gamma extra fora de Vilafranca del Penedès de la temporada, a Tarragona. Van tancar l'actuació amb una estrena per la plaça de la Font, el pilar de 8 amb folre i manilles, que ells sí que van poder carregar, però res més.

En resum una grandíssima diada, que ens ha deixat tres castells de gamma extra i sis castells bàsics de 9!! Increïble!!


Foto: Jordi Blay (4d9f, Jove de Tarragona)

Visca la Jove!!!

1 comentario:

  1. Enhorabona noi!
    et váig veure al Qd9 abraçant a un de la Vella en plé orgasme casteller despres del 4/9f

    ja repartirem bofetades, ja...

    Una abraçada!!!

    Dau

    ResponderEliminar

Diada de Festa Major (Jove)